Ricetta presa dal gruppo kefir italia di Facebook
Brioche con pm e kefir
125 gr farina manitoba,
125 gr farina 00,
50 gr burro,
70 gr zucchero,
1 vanillina,
100 gr yogurt di kefir
1 tuorlo.
Impastare tutto a mano o con planetaria e far' riposare per circa 3 ore, poi stendere l'impasto e formare i cornetti. Io ho messo una punta di Nutella, prima di arrotolare, ma si può mettere marmellata o lasciare vuoti. Lasciarli lievitare coperti tutta la notte.
Cuocere nel forno a 180° per circa 20 minuti.
Spennellare la superficie con latte prima di infornare.
Cuocere nel forno a 180° per circa 20 minuti.
Spennellare la superficie con latte prima di infornare.
Buon appetito! :-)
Recept
Hozzávalók :
100 g természetes élesztő (kovász) frissítés nélkül
125 g liszt 0 (itt Manitoba)
125 g liszt 00
50 g vaj
70 g cukor
1 vaníliás cukor
100 g kefir (saját készítésű)
1 tojás sárga
125 g liszt 0 (itt Manitoba)
125 g liszt 00
50 g vaj
70 g cukor
1 vaníliás cukor
100 g kefir (saját készítésű)
1 tojás sárga
Össze gyúrjuk a hozzávalókat és szoba hőmérsékleten kb 3 órán keresztül pihentetjük.
Majd nyújtjuk a tésztát és háromszög alakú formákat vágunk.
Fel tekerjük "Brioche" formára és le takarva egész éjszaka kelesztjük.
Sütés előtt tejjel kenjük és 180° - on kb 20 percig sütjük.
Én Nutella - val töltöttem a feltekerés előtt, de lehet más tölteléket is használni vagy üresen hagyni.
Majd nyújtjuk a tésztát és háromszög alakú formákat vágunk.
Fel tekerjük "Brioche" formára és le takarva egész éjszaka kelesztjük.
Sütés előtt tejjel kenjük és 180° - on kb 20 percig sütjük.
Én Nutella - val töltöttem a feltekerés előtt, de lehet más tölteléket is használni vagy üresen hagyni.
Jó étvágyat! :-)
Nessun commento:
Posta un commento